Νέα κυβερνοεπίθεση στη ναυτιλία

Νέα κυβερνοεπίθεση στη ναυτιλία

531
Νέα κυβερνοεπίθεση στη ναυτιλία

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η εταιρεία Carnival Corporation. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, προσωπικά δεδομένα τόσο επιβατών που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας όσο και μελών πληρωμάτων τους έχουν πιθανότατα υποκλαπεί.

Η εν λόγω κυβερνοεπίθεση στην Carnival έλαβε χώρα στις 15 Αυγούστου, ενώ η εταιρεία δεν έχει προβεί σε λεπτομέρειες για το πόσα άτομα ενδεχομένως έχουν πέσει θύματα της επίθεσης. Ωστόσο, η Carnival αναφέρει ότι οι αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν αμέσως μόλις μία από τις θυγατρικές της εταιρείες ανίχνευσε την παρουσία κακόβουλων μηνυμάτων στα συστήματά της.

Δεδομένου του ότι η εταιρεία και οι θυγατρικές της μεταφέρουν περίπου 13 εκατ. επιβάτες τον χρόνο, εκτιμάται ότι πολλοί είναι εκείνοι των οποίων τα προσωπικά στοιχεία υπεκλάπησαν. Οι ειδικοί του τμήματος cybersecurity της εταιρείας έχουν ήδη ενημερώσει τους πελάτες της Carnival ώστε να ελέγξουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να αλλάξουν τους διαδικτυακούς κωδικούς τους. Οι πελάτες και ενδεχομένως μέλη του πληρώματος πλοίων της εταιρείας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχει περίπτωση να λάβουν ψευδή και κακόβουλα emails.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ MCSN Mikesa R. Ponder / HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.