Carnival Corporation: Ζημία $2,8 δισ. για τον κολοσσό της κρουαζιέρας

Carnival Corporation: Ζημία $2,8 δισ. για τον κολοσσό της κρουαζιέρας

67
Carnival Corporation: Ζημία $2,8 δισ. για τον κολοσσό της κρουαζιέρας

Φως στο τούνελ διαφαίνεται για την αμερικανική εταιρεία κρουαζιέρας Carnival Corporation, παρότι κατέγραψε ζημία ίση με $2,8 δισ. το γ΄ τρίμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις 24 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο κλάδος της κρουαζιέρας συγκαταλέγεται σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία Covid-19, με τα δρομολόγιά της να αναβάλλονται επ’ αόριστον και μαζί τους να αναβάλλεται και η κερδοφορία της. Μετά από περισσότερο από ένα έτος εμποδίων και πονοκεφάλων για την Carnival, αλλά και για τον κλάδο γενικότερα, οι κρουαζιέρες πολυτελείας άρχισαν να επανέρχονται σταδιακά.

Ειδικότερα, η Carnival κατέγραψε κρατήσεις υψηλότερες του α΄ τριμήνου του 2021 κατά το γ΄ τρίμηνο του έτους. Ωστόσο, αυτές διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του έτους, καθώς η αβεβαιότητα και ο φόβος όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα της πανδημίας επέδρασαν στις αποφάσεις των ταξιδιωτών.

Τα σημάδια πάντως είναι θετικά, καθώς τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν το γ΄ τρίμηνο του έτους απέφεραν θετικές ταμειακές ροές και η εταιρεία αναμένει αυτή η τάση να διατηρηθεί στο μέλλον. Άλλωστε, οι συσσωρευμένες κρατήσεις για το β΄ εξάμηνο του 2022 είναι περισσότερες από εκείνες του αντίστοιχου διαστήματος το 2019, οι οποίες θεωρούνταν ιδιαίτερα ισχυρές. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως στο γ΄ τρίμηνο η ρευστότητά της διαμορφώθηκε στα $7,8 δισ., η οποία θεωρείται αρκετή προκειμένου να επιτρέψει την πλήρη επιστροφή του στόλου της σε δράση.

Τέλος, οκτώ από τα εννέα brands της εταιρείας έχουν επιστρέψει σε λειτουργία, βάσει του σχεδίου σταδιακής επαναφοράς της. Σημειώνεται πως το 35% του στόλου εκτελεί αυτή την περίοδο δρομολόγια. Ακόμη, η Carnival Corporation προσβλέπει σε επιστροφή του 75% των πλοίων της στα δρομολόγια κρουαζιέρας μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Φωτό: Carnival Cruise Lines – Andy New/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.