Ιράν: Στήριξη στην εγχώρια πετρελαϊκή βιομηχανία

Ιράν: Στήριξη στην εγχώρια πετρελαϊκή βιομηχανία

54
Ιράν: Στήριξη στην εγχώρια πετρελαϊκή βιομηχανία

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πλειονότητα του εξοπλισμού που απαιτείται στη βιομηχανία πετρελαίου παράγεται στην εγχώρια αγορά εξέφρασε ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου Bijan Namdar Zanganeh.

Μιλώντας σε τελετή για τη χορήγηση του πρώτου πιστοποιητικού ποιότητας στο Ινστιτούτο Πετρελαίου του Ιράν (IPI), ο Zanganeh δήλωσε ότι οι ιρανικές κατασκευαστικές εταιρείες θα χρησιμοποιούν εξοπλισμό εγχώριας κατασκευής σε πάνω από το 70% των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με το υπουργείο.

Σημειώνοντας ότι το Ιράν είναι σήμερα σε θέση να εκδίδει πιστοποιητικά για πετρελαϊκά αγαθά και εξοπλισμό, ο Ιρανός αξιωματούχος είπε ότι στο παρελθόν οι εγχώριοι παραγωγοί έπρεπε να λάβουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ποιότητας από τα ξένα ινστιτούτα, αλλά οι κυρώσεις τους στερούσαν αυτήν την ευκαιρία.

Ο Zanganeh τόνισε ότι η βιομηχανία πετρελαίου δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μη τυποποιημένο εξοπλισμό, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος στη βιομηχανία είναι υψηλός, ώστε ακόμη και ένα απλό σφάλμα μπορεί να προκαλέσει εθνική καταστροφή.

Μιλώντας σε άλλη τελετή, ο Zanganeh ανέφερε ότι οι δραστηριότητες στη βιομηχανία πετρελαίου έχουν συνεχιστεί απρόσκοπτα για περισσότερα από δύο χρόνια παρά την εφαρμογή των μονομερών κυρώσεων από τις ΗΠΑ από το 2018. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που επιβλήθηκαν οι αυστηρές κυρώσεις κατά του Ιράν, κανένα σχέδιο στη βιομηχανία πετρελαίου δεν είχε σταματήσει, αλλά «ξεκινήσαμε επίσης νέα σχέδια», κατέληξε ο Ιρανός πολιτικός.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.