INTERCARGO: Γνωρίστε την Dry Bulk Ναυτιλία (βίντεο)

INTERCARGO: Γνωρίστε την Dry Bulk Ναυτιλία (βίντεο)

1654
INTERCARGO: Γνωρίστε την Dry Bulk Ναυτιλία (βίντεο)

Η ναυτιλιακή βιομηχανία συμβάλει σημαντικά στην ευημερία των κοινωνιών παγκοσμίως, καθώς μέσω θαλάσσης μεταφέρεται περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου.

Ειδικότερα η αγορά των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου (Dry Bulk Carriers) συντελεί στην βελτίωση του βιωτικού επιπέδου των ανθρώπων που ζουν στις ήδη ανεπτυγμένες οικονομίες όσο και στις αναπτυσσόμενες, καθώς τα πλοία αυτά μεταφέρουν απαραίτητα αγαθά, όπως βασικά είδη διατροφής και πρώτες ύλες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου (INTERCARGO) δημιούργησε ένα σύντομο, εντυπωσιακό βίντεο, το οποίο παρουσιάζει τη μεγάλη συμβολή της dry bulk ναυτιλίας στην παγκόσμια οικονομία.

Όπως επισημαίνεται στο βίντεο, παρότι οι διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου, είναι υπεύθυνες μόλις για το 2% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως, αποτελώντας ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον- μέσα μεταφοράς.

Στο βίντεο η INTERCARGO τονίζει επίσης τον ζωτικής σημασίας ρόλο των ναυτικών για την συνεχή ροή των βασικών αγαθών κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, όπου δεν υπήρξε καμία στρέβλωση στο θαλάσσιο εμπόριο χάρις τις προσπάθειες και την αυτοθυσία των ναυτικών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.