Petrobras: Στο «κάδρο» η αύξηση της παραγωγής μέσω FPSOs

Petrobras: Στο «κάδρο» η αύξηση της παραγωγής μέσω FPSOs

121
Petrobras: Στο «κάδρο» η αύξηση της παραγωγής μέσω FPSOs

H Petrobras, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας, προχώρησε πρόσφατα σε διαγωνισμό για τρεις πλωτές μονάδες FPSO (Floating Production Storage and Offloading) σε ένα από τα μεγαλύτερα πεδία βαθέων υδάτων του κόσμου, το Búzios στη Βραζιλία.

Με την κίνηση αυτή, ο βραζιλιάνικος κολοσσός προσβλέπει στο να εγκαταστήσει 12 FPSOs στο πετρελαϊκό πεδίο Búzios έως τα τέλη της δεκαετίας, όπως ανακοίνωσε. Με την ολοκλήρωση του φιλόδοξου project, το πεδίο θα έχει παραγωγική ικανότητα 2 εκατ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου/ημέρα (boed), αποτελώντας έτσι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Petrobras.

Αυτή τη στιγμή, στο πεδίο Búzios λειτουργούν τέσσερις τέτοιες πλωτές μονάδες. Η Petrobras στοχεύει στο να εκμεταλλευτεί αυτές τις μονάδες για τη διαχείριση φυσικού αερίου, η παραγωγή του οποίου στο πεδίο έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Επί του παρόντος, η Petrobras αποστέλλει το παραγόμενο φυσικό αέριο στις ακτές για επεξεργασία μέσω αγωγών. Συνεπώς η εγκατάσταση των πλωτών μονάδων θα συμβάλει στην ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών επεξεργασίας και εξαγωγής φυσικού αερίου.

Φωτό: NIC BOTHMA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.