Σημαντική ανάπτυξη για το νηολόγιο του Παναμά

Σημαντική ανάπτυξη για το νηολόγιο του Παναμά

98
Σημαντική ανάπτυξη για το νηολόγιο του Παναμά

Σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζει το νηολόγιο του Παναμά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ναυτιλιακής Αρχής του Παναμά (AMP). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η AMP, το παναμέζικο νηολόγιο κατέγραψε αύξηση στον στόλο του κατά 4,1% την πρώτη χρονιά κατά την οποία η νέα διοίκηση έχει αναλάβει τα καθήκοντά της. Σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2019 και θα τα ολοκληρώσει το 2024.

Κατά τη διάρκεια του έτους, ο στόλος των πλοίων που φέρουν τη σημαία του Παναμά αυξήθηκε κατά 8,5 εκατ. τόνους. Από αυτά τα πλοία, το ένα τρίτο είναι νεότευκτα και χρηματοδοτούμενα από διεθνείς τράπεζες, γεγονός που αποδεικνύει την προθυμία των τραπεζών αυτών να επενδύσουν στον Παναμά ως ναυτιλιακό κέντρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο General Director ‒ Merchant Marine, Panama Maritime Authority, Rafael Cigarruista, «το νηολόγιο του Παναμά προέβη σε αλλαγή διοίκησης και ξεκινά να ενισχύει τις επιχειρήσεις του, με σκοπό την ενίσχυση της θέσης του, λαμβάνοντας καινοτόμα μέτρα». Ο κ. Cigarruista πρόσθεσε ότι στο νηολόγιο του Παναμά είναι εγγεγραμμένα 8.332 πλοία, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο σε όρους αριθμού πλοίων. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα πλοία του παναμέζικου νηολογίου είναι bulk carriers.

Τέλος, o κ. Cigarruista τόνισε πως ο μακροπρόθεσμος στόχος του νηολογίου είναι η προσθήκη νέων πλοίων και η διατήρηση του απαραίτητου αριθμού αυτών για την κάλυψη του χαμένου εδάφους των περασμένων ετών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.