ΗΠΑ: Εκ νέου δασμοί στις καναδικές εξαγωγές αλουμινίου

ΗΠΑ: Εκ νέου δασμοί στις καναδικές εξαγωγές αλουμινίου

115
ΗΠΑ: Εκ νέου δασμοί στις καναδικές εξαγωγές αλουμινίου

Οι ΗΠΑ διαφαίνεται ότι θα προβούν στην εκ νέου επιβολή δασμών προς τις εξαγωγές αλουμινίου του Καναδά προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Η κυβέρνηση Τραμπ προειδοποίησε ότι, εάν ο Καναδάς αρνηθεί να επιβάλει τους κατάλληλους περιορισμούς στις εξαγωγές του, τότε η Ουάσιγκτον θα ανακοινώσει την επιβολή δασμών κατά 10% στις εισαγωγές του καναδικού αλουμινίου την Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Κατά το πρακτορείο Reuters, εάν η εμπορική «απειλή» υιοθετηθεί, οι δασμοί θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου και θα συμπίπτουν χρονικά με την επικείμενη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (USMCA), η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την ίδια ημέρα. H εν λόγω εμπορική συμφωνία θα αντικαταστήσει τη βορειοαμερικανική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (NAFTA), η οποία ίσχυσε για 26 έτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι το νομικό πλαίσιο με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να επιβάλει τους εν λόγω δασμούς (section 232) είναι αντισυνταγματικό, όπως ανέφερε το πρακτορείο CNN.

Φωτό: Barbaros Gültekin/StockSnap

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.