INTERCARGO για αλλαγές πληρωμάτων: «Ο χρόνος τελειώνει»

INTERCARGO για αλλαγές πληρωμάτων: «Ο χρόνος τελειώνει»

2986
INTERCARGO για αλλαγές πληρωμάτων: «Ο χρόνος τελειώνει»

Νωρίτερα σήμερα η INTERCARGO δημοσιοποίησε βίντεο με το οποίο κάνει έκκληση για το «άνοιγμα» των αλλαγών πληρωμάτων. «O χρόνος τελειώνει» είναι το κεντρικό σύνθημα του βίντεο.

O κ. Δημήτριος Φαφαλιός σχολίασε σχετικά: «Σήμερα μια αόρατη ανθρωπιστική κρίση εκτυλίσσεται γύρω μας, με 300.000 ναυτικούς παγιδευμένους στη θάλασσα, των οποίων οι συμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί και δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια και στις οικογένειές τους. Βιώνοντας ήδη κόπωση και άγχος και χωρίς κανένα τρόπο να φύγουν από τα πλοία και κανέναν να τους ανακουφίσει, είναι ανίκανοι να προβλέψουν πότε θα τελειώσει η ταλαιπωρία τους. […] Οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνουν αποδεκτά τα πρωτόκολλα του ΙΜΟ και ζητούμε από τα μέλη να κάνουν έκκληση στις εκάστοτε κυβερνήσεις να τελειώσουν τους περιορισμούς για τις μετακινήσεις των ναυτικών προκειμένου να επιστρέψουν σπίτια τους και άλλοι ναυτικοί να μπορούν να τους αντικαταστήσουν».

Από την πλευρά του ο κ. Jay K Pillai, αντιπρόεδρος της INTERCARGO, στάθηκε στα lockdown που εφαρμόστηκαν ανά τον κόσμο και δεν επιτρέπουν τις πτήσεις με αποτέλεσμα οι αλλαγές πληρωμάτων να καθίστανται αδύνατες. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ψυχική υγεία των ναυτικών, η οποία λόγω της όλης κατάστασης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Ως αποτέλεσμα της ψυχικής και σωματικής κόπωσης των ναυτικών, η ασφαλής λειτουργία των πλοίων τίθεται σε κίνδυνο, πρόσθεσε ο κ. Pillai.

«Όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια των ναυτιλιακών κρατών πρέπει ως επείγον ζήτημα να επιτρέψουν τα ταξίδια, το sign-off/sign-on των ναυτικών και τον επαναπατρισμό στους τόπους διαμονής τους. […] Χρειαζόμαστε οι κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν τη δέσμευση των ναυτικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς ως key workers και να ανοίξουν τα σύνορα για να τους επιτρέψουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», ήταν τα λόγια του κ. Σπύρου Ταράση, αντιπροέδρου της ΙNTERCARGO.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.