Rosneft: Στον «χορό» της παραγωγής LSFO

Rosneft: Στον «χορό» της παραγωγής LSFO

98
Rosneft: Στον «χορό» της παραγωγής LSFO

Ο ρωσικός oil major Rosneft ανακοίνωσε την Πέμπτη 21 Μαΐου ότι το διυλιστήριό του στη Syzran ξεκίνησε την παραγωγή καυσίμου με χαμηλή περιεκτικότητα θείου (RMLS 40), του συμμορφούμενου δηλαδή με τη νομοθεσία του ΙΜΟ καυσίμου.

Η περιεκτικότητα θείου στο RMLS 40 δεν ξεπερνά το 0,5% και συνεπώς το εν λόγω καύσιμο είναι απολύτως συμβατό με τις απαιτήσεις του MARPOL. Σύμφωνα με τη Rosneft, η συμμόρφωση με τους κανονισμούς που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και κύριο κομμάτι της στρατηγικής της εταιρείας για το 2020.

Για να επιτύχει τους στόχους της και να συνεισφέρει σε ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον, η Rosneft ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε ισχύ πολλά projects μεγάλης κλίμακας, που περιλαμβάνουν και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής της.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, ο oil major παρέδωσε 112.000 τόνους RMLS 40 τύπου E II τόσο σε Ρώσους όσο και σε ξένους πλοιοκτήτες, ενώ τον Απρίλιο η Rosneft Bunker διεύρυνε τη γεωγραφική διαθεσιμότητα του καυσίμου RMLS 40.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.