Σιέρρα Λεόνε: Συμμόρφωση και εφαρμογή του IMO Sulphur Cap 2020

Σιέρρα Λεόνε: Συμμόρφωση και εφαρμογή του IMO Sulphur Cap 2020

123
Σιέρρα Λεόνε: Συμμόρφωση και εφαρμογή του IMO Sulphur Cap 2020

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η BIMCO, οι χώρες που έχουν επικυρώσει τη MARPOL και έχουν συναινέσει στο παράρτημα VI, οφείλουν να θέσουν σε ισχύ και να εφαρμόσουν τις  ρυθμιστικές διατάξεις της σύμβασης  στους λιμένες τους. Έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου, η Σιέρρα Λεόνε θα επιβάλλει πρόστιμο, έως και $15.000, σε πλοία που βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της χώρας, εφόσον δεν τηρούν τους κανονισμούς του IMO Sulphur Cap 2020.

Συγκεκριμένα, πλοία που μεταφέρουν καύσιμα με περιεκτικότητα θείου μεγαλύτερη του 0,5%. Ακόμη, οι παραβάσεις θα αναφέρονται και στο εκάστοτε νηολόγιο που υπόκειται το πλοίο. Ωστόσο, ενώ η απόφαση πάρθηκε τον Ιούλιο του 2021, αποφασίστηκε πως στον λιμένα της Freetown θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος καθώς από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, οι παραβάτες δεν θα τιμωρούνται. Η παράβαση όμως θα καταγράφεται και θα αποστέλλεται προειδοποιητική επιστολή, η οποία θα καλεί σε συμμόρφωση των εν λόγω πλοίων  στους ισχύοντες κανονισμούς πριν αυτά επαναπροσεγγίσουν τον λιμένα της Freetown μετά τη λήξη της περιόδου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.