Γερανός πλοίου κατέρρευσε στη Γερμανία

Γερανός πλοίου κατέρρευσε στη Γερμανία

7174
Γερανός πλοίου κατέρρευσε στη Γερμανία

Ατύχημα με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να τραυματιστούν έλαβε χώρα χθες, Σάββατο  2 Μαΐου, στο Ρόστοκ της Γερμανίας όταν ο γερανός ανύψωσης του πλοίου κατασκευής υπεράκτιων αιολικών πάρκων ORION I κατέρρευσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το πλοίο το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συμβάλλει στην κατασκευή του αιολικού πάρκου Moray East στα ύδατα της Σκωτίας, επρόκειτο να ξεκινήσει τις εργασίες του σε περίπου δύο εβδομάδες, μετά από δοκιμές στο λιμάνι του Ρόστοκ.

Το πλοίο ORION I κατασκευάστηκε στην Κίνα, αλλά ο γερανός εγκαταστάθηκε στη Γερμανία το προηγούμενο διάστημα , ενώ κατασκευάστηκε από την γερμανική Liebherr. Από την κατάρρευση του γερανού προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Παραμένει ακόμα άγνωστο τι προκάλεσε την κατάρρευση του γερανού, αλλά εικάζεται πως οφείλεται είτε στη βάση του, είτε στην κατασκευή του ίδιου του γερανού ή ενδεχομένως προκλήθηκε πρόβλημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.