Ανγκόλα: Ίσως ανεπαρκή τα μέτρα του OPEC+

Ανγκόλα: Ίσως ανεπαρκή τα μέτρα του OPEC+

96
Ανγκόλα: Ίσως ανεπαρκή τα μέτρα του OPEC+

Mη επαρκή κρίνει η Ανγκόλα τα μέτρα του OPEC και των συμμάχων του περί περικοπών της παραγωγής προς εξισορρόπηση της αγοράς, όπως ανέφερε πρόσφατα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας ANGOP ο Diamantino Azevedo, υπουργός Πετρελαίου της Ανγκόλας.

Όπως σημείωσε, κάθε πετρελαιοπαραγωγός χώρα ενδέχεται να πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα πέραν των περικοπών του OPEC για την ισορροπία στην πετρελαιοβιομηχανία. O ίδιος πρόσθεσε ότι, με τα τωρινά δεδομένα του μη διαθέσιμου χώρου για αποθήκευση πετρελαίου, η συνέχιση της παραγωγής με τους υφιστάμενους ρυθμούς κρίνεται αδικαιολόγητη.

Στο πλαίσιο των περικοπών του OPEC, η αφρικανική χώρα δεσμεύτηκε σε περικοπές που ανέρχονται στο 1/4 από τα επίπεδα παραγωγής της τον Δεκέμβριο του 2018. Τον Μάρτιο, η παραγωγή της κινήθηκε στα 1,39 εκατ. βαρέλια/ημέρα και από τον Μάιο θα πρέπει να περιοριστεί στα 1,18 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Τέλος, ο κ. Azevedo υπογράμμισε στο ANGOP τα προβλήματα στις υποδομές ενέργειας της αφρικανικής χώρας και επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.