Stena Line: Μετατρέπει πλοίο σε νοσοκομείο

Stena Line: Μετατρέπει πλοίο σε νοσοκομείο

355
Stena Line: Μετατρέπει πλοίο σε νοσοκομείο

Η σουηδική εταιρεία Stena Line ανακοίνωσε τη μετατροπή του επιβατικού της πλοίου «Stena Saga» σε πλωτό νοσοκομείο. Το εν λόγω πλοίο, στο παρελθόν, εκτελούσε το δρομολόγιο Oslo-Fredrikshavn. Ωστόσο, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, το συγκεκριμένο δρομολόγιο σταμάτησε και το «Stena Saga» βρέθηκε παροπλισμένο. Για τον λόγο αυτό, η Stena Line μεταβίβασε το πλοίο στην αδελφή εταιρεία Stena RoRo, με σκοπό να βρεθεί νέος ρόλος για το πλοίο.

Η Stena RoRo, διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στη μετατροπή πλοίων αναλόγως των απαιτήσεων και των αναγκών που υπάρχουν, αποφάσισε τη μετατροπή του πλοίου σε νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που υφίστανται αυτή την περίοδο. Η εταιρεία θα μετατρέψει το «Stena Saga» σε πλωτό νοσοκομείο, ικανό να φιλοξενήσει 520 ασθενείς. Οι αλλαγές που θα γίνουν στο πλοίο, πέρα από αισθητικές και χωροταξικές, θα είναι και δομικές, προκειμένου να είναι δυνατή η περίθαλψη ασθενών. Έτσι, έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στο σύστημα αερισμού και έχει σχεδιαστεί η εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού και επικοινωνίας. Ωστόσο δεν θα περιλαμβάνεται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το πλοίο θα μπορεί να φιλοξενήσει είτε ασθενείς που δεν χρήζουν εντατικής θεραπείας είτε ασθενείς που έχουν λάβει εξιτήριο από κάποια ΜΕΘ και αναρρώνουν.

Το «Stena Saga» βρίσκεται προς το παρόν στο λιμάνι της πόλης Uddevalla. Η Stena RoRo έχει ήδη έρθει σε επαφή με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Σουηδίας και επιδιώκονται επαφές με τις αντίστοιχες υπηρεσίες σε Νορβηγία, Δανία και Γερμανία. Σκοπός των επαφών είναι η βέλτιστη εκμετάλλευση της επιπλέον χωρητικότητας σε κλίνες που θα προσφέρει το νοσοκομείο από τις χώρες της περιοχής.

Φωτό: www.stenaline.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.