Άγρια δολοφονία σε γερμανικών συμφερόντων πλοίο

Άγρια δολοφονία σε γερμανικών συμφερόντων πλοίο

12383
Άγρια δολοφονία σε γερμανικών συμφερόντων πλοίο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, ο πλοίαρχος του containership Spirit of Hamburg, δολοφονήθηκε από μέλη του πληρώματος, στην Καρταγένα της Κολομβίας. Την είδηση της δολοφονίας του πλοιάρχου επιβεβαίωσε σήμερα 18 Απριλίου στις 07:20, η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου Zeaborn Ship Management. Ωστόσο στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι ο δολοφόνος του πλοιάρχου, πιθανό να είναι άτομο που επιβιβάστηκε λαθραία από το εν λόγω λιμάνι. Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ότι ήδη έχουν ενημερωθεί η οικογένεια του πλοιάρχου αλλά και όλες οι αρχές, ενώ θα δοθεί ψυχολογική υποστήριξη σε όλα τα μέλη του πληρώματος. Ωστόσο, δεν αναφέρει την εθνικότητα του πλοιάρχου ή περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τραγικό έγκλημα.

Σχετικά με τις φήμες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν ότι Φιλιππινέζος ναυτικός δολοφόνησε με μαχαίρι τον 51 ετών πλοίαρχο, απορρίπτονται ως μη αληθείς. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η βίαιη δολοφονία προέκυψε κατόπιν διαπληκτισμού ανάμεσα σε μέλη του πληρώματος και του πλοιάρχου. Η είδηση αυτή, όμως, δεν επιβεβαιώνεται, αφού η εισαγγελία της Καρταγένα διεξάγει προανάκριση, χωρίς να αναφέρεται ότι έχει συλληφθεί ο δράστης ή κάποιος αυτουργός.

Σημειώνεται ότι μόνο τρεις από τους αξιωματικούς του πλοίου, έχουν παραμείνει στο πλοίο ένα μήνα παραπάνω από την αρχική σύμφωνία ναυτολόγησης τους, λόγω των διεθνών περιορισμών στην μετακίνηση.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.