H Stena Line στον κυκεώνα της πανδημικής κρίσης

H Stena Line στον κυκεώνα της πανδημικής κρίσης

306
H Stena Line στον κυκεώνα της πανδημικής κρίσης

Η πανδημική κρίση συνεχίζει να αποτελεί πληγή για την παγκόσμια οικονομία και ναυτιλία, με τον κλάδο των επιβατηγών πλοίων να μην αποτελεί εξαίρεση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Stena Line ανακοίνωσε στις 14 Μαρτίου ότι προχωρά σε αναστολή του δρομολογίου της μεταξύ του Trelleborg της Σουηδίας και του Sassnitz στη Γερμανία μέχρι νεωτέρας. Tην Τετάρτη 8 Απριλίου, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην οριστική διακοπή του δρομολογίου, καθώς, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η επιβατική κίνηση, οι κρατήσεις και ο όγκος εμπορευμάτων που μεταφέρει έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Μάλιστα η Stena Line σημειώνει ότι η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη, τουλάχιστον όχι πριν από το 2021, και γι’ αυτόν τον λόγο λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις για τον περιορισμό των δαπανών της. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα προχώρησε σε επιπρόσθετες απολύσεις 150 εργαζομένων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, ενώ 600 ακόμα εργαζόμενοι τέθηκαν σε άδεια άνευ αποδοχών.

H Stena Line βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την επιτροπή εργαζομένων της στη Γερμανία, ενώ το πορθμείο «FS Sassnitz», που εξυπηρετούσε το δρομολόγιο, θα παροπλιστεί στο λιμάνι Mukran στο Sassnitz. Η σουηδική εταιρεία εξυπηρετεί δύο δρομολόγια μεταξύ Σουηδίας και Γερμανίας, τα οποία κατά κύριο λόγο χρησιμεύουν για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μεταξύ Sassnitz και Trelleborg μετακινούνται ετησίως περίπου 300.000 επιβάτες.

Φωτο: Toms Kalnins/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.