CMA CGM: Αποεπενδύσεις σε δέκα λιμάνια με τις ευλογίες της ΕΕ

CMA CGM: Αποεπενδύσεις σε δέκα λιμάνια με τις ευλογίες της ΕΕ

308
CMA CGM: Αποεπενδύσεις σε δέκα λιμάνια με τις ευλογίες της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε το πράσινο φως στη CMA CGM και στην κινεζική εταιρεία διαχείρισης λιμένων China Merchants Port Holdings (CMP) για τη μεταφορά των μεριδίων που κατείχαν σε δέκα τερματικούς σταθμούς στην Terminal Link, η οποία αποτελεί joint venture των δύο ομίλων.

CMA CGM και CMP ανακοίνωσαν το deal ύψους $955 εκατ. τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η Επιτροπή επικύρωσε τη συμφωνία στις 19 Μαρτίου υπό το EU Merger Regulation. «Η Επιτροπή έχει καταλήξει ότι η πρόταση δεν εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, δεδομένης της μικρής επίδρασής της στην αγορά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Oι δέκα τερματικοί βρίσκονται σε Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Καραϊβική.

Είναι γνωστή η πρόθεση της CMA CGM να προχωρήσει σε πωλήσεις πλοίων και αποεπενδύσεις σε τερματικούς σταθμούς, προκειμένου να μειώσει τον όγκο των δανειακών της υποχρεώσεων. Η Terminal Link ειδικεύεται στη διαχείριση τερματικών σταθμών στην Ασία, στη Βόρεια Αμερική, στη Δυτική Αφρική και στην Ευρώπη.

Φωτό: fsHH/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.