Έκτακτο fund για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητά το UK Chamber of Shipping

    119
    Έκτακτο fund για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητά το UK Chamber of Shipping

    Εν μέσω ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού και των δραματικών συνεπειών που αυτός φέρνει για τους κλάδους της παραγωγικής διαδικασίας, το UK Chamber of Shipping ζητά τη σύσταση ενός κρατικού πακέτου «ανακούφισης» προς υποστήριξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

    Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του UK Chamber of Shipping, Bob Sanguinetti, τόνισε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την υπουργό Ναυτιλίας του ΗΒ, Kelly Tolhurst:

    «Ο κόσμος γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση. Η ναυτιλία αποτελεί την ψυχή του έθνους μας και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να διατηρηθεί η αλυσίδα εφοδιασμού ανοικτή για ένα ισχυρό και υγιές ΗΒ. Οι πλοιοκτήτες θα προσαρμοστούν απέναντι στις προκλήσεις του ιού […] ωστόσο το όλο εγχείρημα θα επιτύχει με τη συνδρομή και την ηγεσία από την κυβέρνηση. Καλούμε την κυβέρνηση να συστήσει ένα fund έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα βοηθήσει τη βιομηχανία τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες».

    Ουσιαστικά το UK Chamber of Shipping ζητά τη δημιουργία του ταμείου αυτού καθώς οι ταμειακές ροές πολλών ναυτιλιακών επιχειρήσεων έχουν μειωθεί σημαντικά, αλλά και για να διασφαλιστεί η ομαλή ροή εμπορευμάτων στη χώρα και να υποστηριχτούν οι απολαβές των ναυτικών σε βραχυχρόνιο ορίζοντα.

    Τέλος, το Επιμελητήριο ζητά, σε συνεργασία με τις τοπικές υγειονομικές αρχές, έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για τη λειτουργία των λιμένων και τη διασφάλιση του επαναπατρισμού των ναυτικών.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.