ΗΠΑ: τέρμα οι πτήσεις προς/από Βρετανία και Ιρλανδία

ΗΠΑ: τέρμα οι πτήσεις προς/από Βρετανία και Ιρλανδία

171
ΗΠΑ: τέρμα οι πτήσεις προς/από Βρετανία και Ιρλανδία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκτειναν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Η απαγόρευση εισόδου στο αμερικανικό έδαφος για ξένους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας (ώρα Ουάσινγκτον, Τρίτη 04.00 GMT).

«Διακόπτουμε όλα τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυκτα της Δευτέρας», δήλωσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί και οι μόνιμοι κάτοικοι ΗΠΑ που θα ταξιδέψουν από τις δύο χώρες θα πάρουν άδεια εισόδου στο αμερικανικό έδαφος.

Σαφώς και η απόφαση αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην σύνδεση και το διά αέρος εμπόριο των δύο ηπείρων (Αμερική και Ευρώπη), όπως ίσχυε βέβαια και πριν την ενσωμάτωση των δύο χωρών στην απαγόρευση που είχε εξαγγείλει νωρίτερα η κυβέρνηση Τραμπ. Μάλιστα η αεροπορική σύνδεση μεταξύ Χίθροου και του Διεθνούς Αεροδρομίου Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο δραστηριότητας για πολλές αεροπορικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Βritish Airways, Virgin Atlantic και American Airlines.

Φωτό: Miguel Ángel Sanz/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.