Κίνα: Αναστολή στις εισαγωγές φυσικού αερίου

Κίνα: Αναστολή στις εισαγωγές φυσικού αερίου

192
Κίνα: Αναστολή στις εισαγωγές φυσικού αερίου

Η PetroChina ανέστειλε ορισμένες εισαγωγές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς η πτώση της ζήτησης και της κατανάλωσης, πέραν της εποχικότητας, επιτείνεται και από την επιδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο πρακτορείο Reuters.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους προμηθευτές αγωγών φυσικού αερίου καθώς και τουλάχιστον έναν προμηθευτή LNG για την απόφασή της για λόγους «ανωτέρας βίας», αν και οι λεπτομέρειες της ανακοίνωσης δεν επιβεβαιώνονται.

Η PetroChina, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής και παροχής φυσικού αερίου στην Κίνα, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η Κίνα είναι ένας από τους κορυφαίους εισαγωγείς φυσικού αερίου και LNG παγκοσμίως, οπότε οποιαδήποτε ακύρωση αγοράς αναμένεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις τιμές, ανέφεραν οι έμποροι.

Η «ανωτέρα βία» είναι μια ρήτρα στις συμβάσεις, η οποία συνήθως αναφέρεται σε απροσδόκητες εξωτερικές περιστάσεις, που εμποδίζουν ένα συμβαλλόμενο μέρος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Η PetroChina καλύπτει το 40% των συνολικών αναγκών αερίου μέσω των εισαγωγών και περίπου το 70% των εισαγωγών διοχετεύεται μέσω φυσικού αερίου από την Κεντρική Ασία, τη Μιανμάρ και τη Ρωσία, ενώ τα υπόλοιπα καλύπτονται με LNG.

Φωτό:  STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.