Αεροπλάνο και virtual reality

Αεροπλάνο και virtual reality

168
Αεροπλάνο και virtual reality

Η τεχνολογία αναπτύσσεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας. Ένας από τους τομείς που αλλάζει ραγδαία με την εξέλιξη της τεχνολογίας είναι αυτός της ψυχαγωγίας. Η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR ‒ virtual reality) δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία. Αντίθετα, είναι πλέον εξελιγμένη και οικονομικά προσιτή.

Αυτό έχει οδηγήσει και αρκετές αεροπορικές εταιρείες στην αναζήτηση για την ένταξη υπηρεσιών VR κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η ψυχαγωγία που προσφέρεται εντός του αεροσκάφους είναι από τις βασικότερες και σημαντικότερες παροχές μιας αεροπορικής εταιρείας, ειδικά σε πτήσεις μεγάλης διάρκειας. Οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο αγωνίζονται για την εξέλιξη του inflight entertainment και η εικονική πραγματικότητα αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη και καινοτόμα επιλογή.

Για τον λόγο αυτόν, αρκετές αεροπορικές εταιρείες προχωρούν στη δοκιμή VR ψυχαγωγίας, παρέχοντας στους επιβάτες ειδικές συσκευές (VR headsets). Τον Αύγουστο του 2019, η British Airways ανακοίνωσε την έναρξη δοκιμών της VR ψυχαγωγίας σε πτήσεις ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο για τους επιβάτες της πρώτης θέσης. Η ισπανική Iberia, μετά από έξι μήνες δοκιμών, αποφάσισε τον εξοπλισμό των αεροσκαφών της με VR headsets σε επιλεγμένες πτήσεις καθώς και στα lounges που διαθέτει. Εξαιρετικά θετικά είναι και τα σχόλια για τη δοκιμαστική παροχή VR υπηρεσιών από την τουρκική αεροπορική εταιρεία charter SunExpress. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν δημοσιεύματα για τη χρήση της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας και στην πολυβραβευμένη για το inflight entertainment Qatar Airways, αν και δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία.

Παρά το γεγονός ότι η εικονική πραγματικότητα ακόμη δοκιμάζεται ως λύση ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών, είναι πλέον βέβαιο ότι σύντομα η ταξιδιωτική εμπειρία με αεροπλάνο θα αλλάξει ολοκληρωτικά.

Φωτό: Júlia Orige/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.