Ιράν: Προς σημαντική ενίσχυση του κρατικού στόλου

Ιράν: Προς σημαντική ενίσχυση του κρατικού στόλου

169
Ιράν: Προς σημαντική ενίσχυση του κρατικού στόλου

Την ενίσχυση του κρατικού στόλου του Ιράν κατά 158 πλοία ανακοίνωσε πρόσφατα στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, IRIB, ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου σε θέματα Ναυτιλίας του Υπουργείου Βιομηχανίας, Siamak Seyed Marandi.

«Έχουμε στην ατζέντα τη ναυπήγηση 158 νέων πλοίων, εκ των οποίων το 62-70% θα κατασκευαστεί σε εγχώρια ναυπηγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Marandi, ο οποίος παράλληλα επισήμανε ότι η ανάπτυξη της ναυτιλίας στη χώρα αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Βιομηχανίας.

Αναφερόμενος σε άλλες πρωτοβουλίες του υπουργείου για την ενίσχυση του κλάδου, σημείωσε ότι έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις για την αντικατάσταση των μεγάλης ηλικίας πλοίων του κρατικού στόλου του Ιράν, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις παραγωγικές ικανότητες εγχώριων υποδομών.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, τον Νοέμβριο του 2019, ανώτατα στελέχη του Ports and Maritime Organization (PMO) του Ιράν είχαν ανακοινώσει τα σχέδια του Οργανισμού για την ανάθεση της κατασκευής 92 πλοίων στον ιδιωτικό τομέα της χώρας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Φωτό: Ingo Wagner/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.