Σε υψηλά διετίας οι πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων στη Σιγκαπούρη

Σε υψηλά διετίας οι πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων στη Σιγκαπούρη

189
Σε υψηλά διετίας οι πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων στη Σιγκαπούρη

Οι πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων στο λιμάνι της Σιγκαπούρης ανήλθαν σε υψηλά διετίας και συγκεκριμένα στους 4,515 εκατ. τόνους, κυρίως λόγω της εφαρμογής από 1/1/2020 του κανονισμού του ΙΜΟ για τη χρήση αποθειωμένων καυσίμων από τα πλοία.

Ο όγκος των πωλήσεων αυτών στον μεγαλύτερο κόμβο ανεφοδιασμού καυσίμων, τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν αυξημένος κατά 8% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019 και κατά 1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της νησιωτικής χώρας.

Από το σύνολο των 4,515 εκατ. τόνων ναυτιλιακών καυσίμων, το 83%, δηλαδή 3,743 εκατ. τόνοι, αφορούσαν LSFO, που αυτή τη στιγμή φαίνεται να κερδίζει τις διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων έναντι άλλων οδών, όπως τα scrubbers με τη χρήση HSFO.

Συνολικά 3.591 πλοία βρέθηκαν στη Σιγκαπούρη για ανεφοδιασμό τον Ιανουάριο, καταγράφοντας αύξηση 1% από τον Ιανουάριο του 2019 αλλά μείωση από τα υψηλά επταετίας του περασμένου Δεκεμβρίου (3.826 πλοία).

Φωτό: Ingo Joseph/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.