Ινδονησία: «Φρένο» στις εξαγωγές LNG προς τη Σιγκαπούρη

Ινδονησία: «Φρένο» στις εξαγωγές LNG προς τη Σιγκαπούρη

173
Ινδονησία: «Φρένο» στις εξαγωγές LNG προς τη Σιγκαπούρη

To Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ινδονησίας αποφάσισε τη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου προς τη Σιγκαπούρη τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να στηριχτεί η εγχώρια ζήτηση.

Η απόφαση αυτή ευθυγραμμίζεται με τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Arifin Tasrif, μετά την ακρόαση με νομικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων τον περασμένο Νοέμβριο, όπου σχεδιάστηκε να μπει τέλος στην προμήθεια αερίου και συνεπώς LNG προς τη Σιγκαπούρη.

Ο επικεφαλής του Downstream Oil and Gas Regulatory Agency, Fanshurullah Asa, εξέφρασε την ελπίδα ότι η κίνηση αυτή θα είναι προστιθέμενης αξίας για την εγχώρια αγορά φυσικού αερίου της Ινδονησίας και θα μειώσει το εμπορικό έλλειμμα της χώρας.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ινδονησίας στη Σιγκαπούρη προέρχονται από το Corridor Block, το οποίο διαχειρίζεται η ConocoPhillips.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η αξία των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας ανήλθαν σε $167,5 δις, μειωμένη κατά 6,94% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Statistics Indonesia.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.