Δανία: Περισσότερες γυναίκες εν πλω

Δανία: Περισσότερες γυναίκες εν πλω

621
Δανία: Περισσότερες γυναίκες εν πλω

Η Δανία παρουσίασε μια νέα πρωτοβουλία που σκοπό έχει να αυξήσει το μερίδιο συμμετοχής των γυναικών στο ναυτικό επάγγελμα.

Όπως ενημέρωσε σχετικά η Danish Shipping, η Ένωση Δανών Εφοπλιστών, 14 ναυτιλιακές εταιρείες της σκανδιναβικής χώρας υπέγραψαν μια χάρτα, η οποία τις υποχρεώνει να εστιάσουν στη φυλετική ισότητα.

Οι άντρες εργαζόμενοι στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Δανίας είναι λίγο κάτω από τους 20.000, ενώ αντιθέτως οι γυναίκες μετά βίας υπερβαίνουν τις 3.000, δείγμα της μεγάλης ανισορροπίας που υπάρχει στον κλάδο.

«Πρόκειται για μια ανομοιόμορφη κατανομή, και αυτό πρέπει να αλλάξει», αναφέρει χαρακτηριστικά η Danish Shipping. Μεταξύ άλλων, η χάρτα ορίζει ότι οι ναυτιλιακές αυτές εταιρείες θα πρέπει να χαράξουν μια στρατηγική προκειμένου να αυξήσουν το ποσοστό των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η κ. Anne H. Steffensen, γενική διευθύντρια και CEO της Danish Shipping, ανέφερε ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες επιλέγουν πώς θα οργανώσουν τις δραστηριότητές τους, ωστόσο η πρωτοβουλία αυτή προσβλέπει να τις ωθήσει σε έναν κοινό σκοπό.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η φυλετική ισότητα στη ναυτιλία βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΙΜΟ, που πέρυσι έτρεξε την καμπάνια «Empowering Women in the Maritime Community».

Φωτό: Beautiful-Moments/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.