Σε άνθηση η αυτοκινητοβιομηχανία και τη δεκαετία του 2020

Σε άνθηση η αυτοκινητοβιομηχανία και τη δεκαετία του 2020

58
Σε άνθηση η αυτοκινητοβιομηχανία και τη δεκαετία του 2020

Την «αγάπη» που δείχνουν οι millennials στο αυτοκίνητο και στην οδήγηση αποτυπώνει σχετική έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι κάτοχοι άδειας οδήγησης στις ΗΠΑ ανήλθαν το 2018 στα επίπεδα-ρεκόρ των 227,5 εκατ. ατόμων, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς από το 2014.

Καθώς η γενιά όσων γεννήθηκαν από το 1981 έως το 1996 βρίσκεται ήδη ή πλησιάζει στα ηλικιακά επίπεδα δημιουργίας οικογένειας, αντίστοιχα πλησιάζει και το ηλικιακό επίπεδο των 40 ετών, ηλικία κατά την οποία μεγιστοποιείται ο αριθμός των ατόμων που κατέχουν άδεια οδήγησης.

Το γεγονός αυτό αποτελεί θετικό στοιχείο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες ανησυχούσαν ότι θα υφίστατο απόρριψη το σχέδιο για το δικαίωμα παροχής άδειας οδήγησης στα 16 χρόνια για τους νέους Αμερικανούς.

Οι millennials απέκτησαν άδεια οδήγησης σε μεγαλύτερη ηλικία από την προηγούμενη γενιά των baby boomers, οι οποίοι αποδείχτηκαν λάτρεις των αυτοκινήτων, ωστόσο όσο μεγαλώνουν ηλικιακά οι millennials, η «τρύπα» αυτή σταδιακά κλείνει.

Σύμφωνα με τον Mike Ward, αναλυτή της Benchmark Co. που διεξήγαγε την έρευνα, «η επίδραση της γενιάς των millennials στην αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλη, όσο η αντίστοιχη των γονιών τους –baby boomers– στη βιομηχανία συνολικά κατά τη δεκαετία του 1980. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι νέοι οδηγοί στις ΗΠΑ έφτασαν τα 15,4 εκατ., η μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με την περίοδο 1974-78».

Οι πρώτοι millennials έφτασαν τα 35 χρόνια ζωής το 2016, την ίδια στιγμή που η αυτοκινητοβιομηχανία πέτυχε ρεκόρ πέντε συνεχόμενων ετών με πωλήσεις πάνω από 17 εκατ. οχήματα ετησίως στις ΗΠΑ.

Ο Mike Ward σημειώνει, τέλος, ότι «πιστεύουμε πως από τα δημογραφικά στοιχεία, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η ζήτηση αυτοκινήτων σε ετήσια βάση θα συνεχίσει να ανέρχεται στα επίπεδα των 16,5-17 εκατ. οχημάτων για τα επόμενα 5-10 έτη».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.