Νέο mega-ναυπηγείο προ των πυλών στο Μπανγκλαντές

Νέο mega-ναυπηγείο προ των πυλών στο Μπανγκλαντές

279
Νέο mega-ναυπηγείο προ των πυλών στο Μπανγκλαντές

H Gentium-Damen Consortium Group, ένα joint venture του ολλανδικού ναυπηγικού ομίλου Damen και της αυστραλιανής Gentium Solutions, αναμένεται να κατασκευάσει ένα νέο ναυπηγείο παγκόσμιας κλάσης στο νότιο Patuakhali, κοντά στο λιμάνι Payra, στο Μπανγκλαντές.

Στο πλαίσιο αυτό, η κρατική Bangladesh Steel and Engineering Corporation (BSEC) υπέγραψε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου μνημόνιο συνεργασίας με το εν λόγω joint venture προκειμένου να εξεταστεί η υλοποιησιμότητα του φιλόδοξου project.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ΜΜΕ του Μπανγκλαντές, το νέο ναυπηγείο θα εγκατασταθεί σε έναν χώρο 420 στρεμμάτων. Ο επικεφαλής της Gentium-Damen Consortium Group, Ikthedar Hassan Murad, σημειώνει ότι το εν λόγω joint venture επενδύει σε ναυπηγεία σε 35 χώρες και ήρθε η ώρα για μια πρώτη τέτοια απόπειρα στο Μπανγκλαντές, του οποίου οι προοπτικές στη ναυπηγική βιομηχανία είναι μεγάλες. Μάλιστα η χώρα της Νότιας Ασίας διαθέτει 200 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ναυπηγικό κλάδο και είναι εγκατεστημένες στις πόλεις Dhaka, Chattogram, Narayanganj και Khulna.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει το $1 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.