Καζάνι που βράζει η Γη: Ανήσυχος ο γ.γ. του ΟΗΕ

    218
    Καζάνι που βράζει η Γη: Ανήσυχος ο γ.γ. του ΟΗΕ

    Οι γεωπολιτικές εντάσεις σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε υψηλότατα επίπεδα, δήλωσε τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζοντας δημόσια την έντονη ανησυχία του για τις συνεχείς επιθετικές κινήσεις σημαντικών δυνάμεων Ανατολής και Δύσης.

    «Το νέο έτος ξεκίνησε με τον κόσμο μας σε αναταραχή», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ, συμπληρώνοντας ότι «οι γεωπολιτικές εντάσεις βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδό τους αυτόν τον αιώνα». Οι δηλώσεις αυτές στη Νέα Υόρκη έγιναν μετά τη δολοφονία του Ιρανού ανώτατου στρατιωτικού Qasem Soleimani και τον μετέπειτα τερματισμό από την Τεχεράνη των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας σε θέματα εκμετάλλευσης και χρήσης της δυνητικής ενέργειας. Ο κ. Γκουτέρες τόνισε ότι «αυτή η αναταραχή κλιμακώνεται» και διατύπωσε την άποψη ότι «το καζάνι των εντάσεων οδηγεί όλο και περισσότερες χώρες να λαμβάνουν απρόβλεπτες αποφάσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες αλλά και σοβαρό κίνδυνο εσφαλμένων υπολογισμών».

    Φωτό: Arek Socha/Pixabay

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.