Ο ΠΟΕ ως «όχημα» της ελεύθερης οικονομίας

Ο ΠΟΕ ως «όχημα» της ελεύθερης οικονομίας

110
Ο ΠΟΕ ως «όχημα» της ελεύθερης οικονομίας

Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Γερμανία αποτελούν τις χώρες που έχουν καρπωθεί τα υψηλότερα οφέλη από τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), όπως καταδεικνύει νέα έρευνα του γερμανικού think tank Bertelsmann Stiftung.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι τρεις αυτές χώρες έχουν αποκομίσει τα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από τη συμμετοχή τους στον ΠΟΕ, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κράτη.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της συμμετοχής τους στον ΠΟΕ, οι ΗΠΑ παρήγαγαν άμεσο εισόδημα $87 δις το 2016, ενώ η κινεζική και η γερμανική οικονομία $86 δις και $66 δις αντίστοιχα.

Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του Bertelsmann Stiftung, ο ΠΟΕ αποτελεί ένα θεμελιώδες και λειτουργικό σύστημα της παγκόσμιας ελεύθερης οικονομίας, που διασφαλίζει ότι αγαθά και υπηρεσίες εμπορεύονται σε ένα σταθερό περιβάλλον, το οποίο διέπεται από κανόνες. Μάλιστα, το 2016, η οικονομική συμβολή του ΠΟΕ για την ευημερία όλων των κρατών-μελών του ανήλθε στα $855 δις, κατά την έρευνα.

Φωτό: Chris Pagan/Unspalsh

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.