Κοντά στα πρώτα pure car carriers υδρογόνου;

Κοντά στα πρώτα pure car carriers υδρογόνου;

170
Κοντά στα πρώτα pure car carriers υδρογόνου;

Η ιαπωνική εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines (MOL) και η επίσης ιαπωνική εταιρεία παροχής ψηφιακών και ηλεκτρικών λύσεων για τα πλοία «e5 Lab» υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη διεξαγωγή κοινής μελέτης για ένα υβριδικό πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων εξοπλισμένο με σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Οι δύο εταιρείες στοχεύουν να αναπτύξουν πλοία με μηδενικές εκπομπές CO2, SOx, NOx κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και του ελλιμενισμού. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η MOL προσβλέπει στην ανάπτυξη πλοίων μηδενικών ρύπων, καθώς το 2009 είχε ανακοινώσει το όραμά της για την κατασκευή της νέας γενιάς car carries «ISHIN-I». Παράλληλα, το 2012 εγκαινίασε το πρώτο υβριδικό πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων, «Emerald Ace», το οποίο φέρει συστήματα ηλιακής ενέργειας.

Οι MOL και «e5 Lab» θα πραγματοποιήσουν αρχικά δοκιμές τεχνολογικής και επιχειρηματικής υλοποιησιμότητας, πριν τελικά προχωρήσουν στον σχεδιασμό και στην κατασκευή του πλοίου με τη χρήση υδρογόνου για την πρόωσή του.

Φωτό: www.mol.co.jp/en

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.