Νέο πλήγμα για την Boeing

Νέο πλήγμα για την Boeing

675
Νέο πλήγμα για την Boeing

Ένα ακόμα πλήγμα δέχτηκε η αξιοπιστία της Boeing, καθώς το επερχόμενο μοντέλο 777Χ έσπασε στα δύο κατά τη διάρκεια των τεστ αντοχής των υλικών. Η δοκιμή έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο, ωστόσο η Boeing δεν έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για το συγκεκριμένο περιστατικό. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν το καινούργιο Boeing 777X κομμένο στη μέση.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, η Boeing έχει ως μοναδικό στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της, μετά τις πτώσεις στη ΝΑ Ασία και στην Αφρική δύο αεροσκαφών της που  τελικά οδήγησαν στην καθήλωση του Boeing 737 MAX. Τα σχετικά καλά νέα για την αμερικανική εταιρεία είναι ότι το αεροσκάφος υπέστη τις σοβαρές ζημιές όταν το τεστ αντοχής είχε φτάσει στο 99%, προτού ολοκληρωθεί. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το αεροσκάφος «λύγισε» ήταν ακραίες και μη ρεαλιστικές.

Η Boeing θεωρεί ότι το τεστ δεν είναι απαραίτητο να επαναληφθεί, καθώς είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, και ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι αρκετές ώστε να πείσουν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) να δώσει την πιστοποίηση πλοϊμότητας του αεροσκάφους. Αν και η ίδια η εταιρεία θεωρεί ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις του νέου αεροπλάνου, αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι οι παραδόσεις μπορούν να καθυστερήσουν ακόμα και ένα εξάμηνο. Ο χρόνος μόνο θα δείξει αν τελικά η Boeing θα καταφέρει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του αεροπορικού κλάδου.

Φωτό: Boeing/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.