Air Arabia Abu Dhabi: η νέα αεροπορική των ΗΑΕ

Air Arabia Abu Dhabi: η νέα αεροπορική των ΗΑΕ

402
Air Arabia Abu Dhabi: η νέα αεροπορική των ΗΑΕ

Οι αεροπορικές εταιρείες Etihad και Air Arabia ανακοίνωσαν τη σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία της πρώτης low cost αεροπορικής εταιρείας που δεν θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία που θα έχει ως βάση το διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

Το όνομα της νέας αεροπορικής εταιρείας θα είναι Air Arabia Abu Dhabi, αλλά ακόμη είναι άγνωστο το πότε η εταιρεία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει το πτητικό της έργο. Η εταιρεία θα λειτουργεί συμπληρωματικά στις υπηρεσίες που παρέχει η Etihad από το Άμπου Ντάμπι, αλλά θα έχει ανεξάρτητη επιχειρηματική στρατηγική.

Η Air Arabia Abu Dhabi θα είναι η πέμπτη αεροπορική εταιρεία των ΗΑΕ. Μέχρι στιγμής οι εταιρείες είναι τέσσερις (Emirates, Etihad Airways, flydubai, Air Arabia), εκ των οποίων δύο είναι low cost (flydubai, Air Arabia). Η νέα αεροπορική δημιουργείται με σκοπό την ενίσχυση του Άμπου Ντάμπι ως τουριστικού προορισμού. Αρκετοί βέβαια έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τη δημιουργία πέμπτης αεροπορικής εταιρείας σε μια χώρα με πληθυσμό μικρότερο των 10 εκατομμυρίων. Το 2017, η Emirates και η flydubai ανακοίνωσαν τη νέα τους συνεργασία με πτήσεις κοινού κωδικού, ενώ υπήρχαν και φήμες για πιθανή συγχώνευση Emirates και Etihad. Η φημολογία έγινε εντονότερη μετά την ανακοίνωση ζημιών για το 2018, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από την Etihad, αλλά και οι δύο αεροπορικές εταιρείες έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά τη διενέργεια συζητήσεων για ενδεχόμενη συγχώνευση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.