Επενδύσεις $100 δισ. για καθαρή ενέργεια από ΗΠΑ και ΗΑΕ

Επενδύσεις $100 δισ. για καθαρή ενέργεια από ΗΠΑ και ΗΑΕ

58
Επενδύσεις $100 δισ. για καθαρή ενέργεια από ΗΠΑ και ΗΑΕ

Σε νέα κίνηση με επίκεντρο την αύξηση της παραγωγής καθαρής ενέργειας μεσοπρόθεσμα προέβησαν ΗΠΑ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Πιο συγκεκριμένα, οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία με στόχο την εκκίνηση επενδύσεων ύψους $100 δισ., προκειμένου να προστεθούν 100 GW καθαρής ενέργειας στην παγκόσμια ενεργειακή εξίσωση με ορίζοντα το 2035.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, οι δύο χώρες προσβλέπουν τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές επενδύσεις, που θα υποστηρίξουν την καινοτομία στον τομέα παραγωγής καθαρής ενέργειας, στη διαχείριση άνθρακα και μεθανίου, αλλά και σε projects που θα αφορούν την πυρηνική ενέργεια.

ΗΠΑ και ΗΑΕ θα προσφέρουν τεχνική υποστήριξη αλλά και χρηματοδοτική «χείρα βοηθείας» για την ανάπτυξη βιώσιμων και εμπορικών projects παραγωγής καθαρής ενέργειας σε τρίτες χώρες.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένων Τεχνολογιών και ειδικός απεσταλμένος για την Κλιματική Αλλαγή, Sultan Al Jaber, δήλωσε: «Η ενεργειακή μετάβαση χρειάζεται ένα ρεαλιστικό, πρακτικό και οικονομικά βιώσιμο σχέδιο, προκειμένου να επιτευχθεί κλιματική πρόοδος, διασφαλίζοντας την ενεργειακή επάρκεια και την οικονομική ανάπτυξη».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.