Ένα βήμα πιο κοντά στα πλήρως αυτόνομα πλοία

Ένα βήμα πιο κοντά στα πλήρως αυτόνομα πλοία

481
Ένα βήμα πιο κοντά στα πλήρως αυτόνομα πλοία

Ένα βήμα πιο κοντά στην αυτονομία έρχεται η ναυτιλία μετά τη ναυπήγηση ενός πλήρως αυτόνομου σκάφους, στην οποία προχωρά ο βρετανικός οργανισμός ναυτιλιακής έρευνας ProMare, με τη συμβολή της IBM.

Σύμφωνα με το BBC, το σκάφος θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του θρυλικού «Mayflower», ξεκινώντας από το Πλίμουθ τον Σεπτέμβριο του 2020. Το εν λόγω ταξίδι θα σηματοδοτήσει τα 400 χρόνια από τότε που το «Mayflower» μετέφερε Ευρωπαίους αποίκους στην Αμερική, το 1620.

Δείγμα υψηλής τεχνολογίας και ψηφιοποίησης είναι το γεγονός ότι θα υπάρχει η δυνατότητα το σκάφος να λαμβάνει μόνο του αποφάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αναφορικά με την αποφυγή συγκρούσεων κ.λπ. Από την πλευρά της, η IBM πρόκειται να παράσχει υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης.

Tέλος, να σημειωθεί ότι το σκάφος θα διαθέτει τεχνολογίες Light Detection and Ranging (LIDAR), RADAR, GPS, καθώς επίσης δορυφόρους και κάμερες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.