Σιγκαπούρη: Νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αυτόνομων πλοίων

Σιγκαπούρη: Νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αυτόνομων πλοίων

164
Σιγκαπούρη: Νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αυτόνομων πλοίων

Τη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης αυτόνομων πλοίων αναμένεται να δρομολογήσει η Σιγκαπούρη, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο του Singapore Maritime Institute (SMI) την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Το «Centre of Excellence for Autonomous & Remotely Operated Vessels (CEAOPS)» θα επικεντρωθεί σε θέματα έρευνας και καινοτομίας απαραίτητα για ασφαλείς και αποδοτικές λειτουργίες αυτόματων πλοίων και πλοίων εξοπλισμένων με έξυπνες λύσεις, τα οποία επιχειρούν σε πολύπλοκα και απαιτητικά περιβάλλοντα.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη νέα πρωτοβουλία, η οποία χρηματοδοτείται από το Maritime Transformation Programme.

Ο Sanjay C. Kuttan, επικεφαλής του SMI, ανέφερε ότι με το νέο αυτό project η Σιγκαπούρη προσβλέπει στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας της για τη δοκιμή αυτόνομων πλοίων μέσω της συμμετοχής της εγχώριας κοινότητας Έρευνας και Ανάπτυξης.

Από την πλευρά της, η Quah Ley Hoon, επικεφαλής του Maritime and Port Authority of Singapore, τόνισε ότι η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνολογίες θα διαμορφώσουν το μέλλον της ναυτιλίας, ενώ οι επιχειρήσεις αυτόνομων πλοίων πιθανώς να ενισχύσουν το διεθνές διά θαλάσσης εμπόριο με έναν πιο ασφαλή και αποδοτικό τρόπο.

Φωτό: Mike Enerio/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.