ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας: Εγκαίνια για ένα έργο – ορόσημο

ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας: Εγκαίνια για ένα έργο – ορόσημο

920
ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας: Εγκαίνια για ένα έργο – ορόσημο

Τα εγκαίνια του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας σηματοδοτούν και την έναρξη λειτουργίας του πολυαναμενόμενου Κέντρου Επιμόρφωσης στην Βόρεια Ελλάδα, 2,5 χρόνια μετά την ίδρυση του. Σημειώνεται πως οι εγκαταστάσεις του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας ανακαινίστηκαν με δωρεά της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών.

Οι Σχολές ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών αποτελούν μια πολύχρονη και λογική απαίτηση του συνόλου της ναυτικής κοινότητας της Βορείου Ελλάδας. Οι νέες σχολές αναμένεται πως θα αποσυμφορήσουν σημαντικά το υπερφορτωμένο σε όγκο σπουδαστών ΚΕΣΕΝ στην Αθήνα και θα μειώσουν σημαντικά τις καθυστερήσεις στην απόκτηση πιστοποιητικών και πτυχίων, διευκολύνοντας σημαντικά τους αξιωματικούς Ε.Ν. της Μακεδονίας και της Θράκης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους κύκλους του ΚΕΣΕΝ.

Το νεοσύστατο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού αποτελεί επίσης μια στοχευμένη στρατηγική κίνηση της πολιτείας για την ανάδειξη της Μακεδονίας σε κέντρο Ναυτικής Εκπαίδευσης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Η ήδη εξαιρετική πορεία της ΑΕΝ Μακεδονίας με το υψηλό εκπαιδευτικό και ερευνητικό προφίλ των καθηγητών της, που αναγνωρίζονται από το σύνολο της ναυτιλιακής αγοράς, έρχεται να συμπληρωθεί από τη λειτουργία του πολυαναμενόμενου ΚΕΣΕΝ.

Παρουσία του υπουργού ΥΝΑΝΠ κ. Ι. Πλακιωτάκη, της γενικής γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χ. Καλογήρου, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ε. Κυριαζόπουλου, του αρχηγού Λ.Σ. αντιναυάρχου Σ. Ράπτη, του Β’ Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Ι. Αργυρίου, του προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θ. Βενιάμη, του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού του ΚΕΣΕΝ, εκπροσώπων θεσμικών φορέων της ναυτιλίας, , σπουδαστών της ΑΕΝ αλλά και σύσσωμης της ναυτιλιακής κοινότητας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοσύστατου ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Ι. Πλακιωτάκης αφού ευχαρίστησε την Συν–Ένωση, της Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για την άμεση ανταπόκριση της στην πλήρη αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι το «υπουργείο θα επιδιώκει πάντα την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης των ναυτικών ανταποκρινόμενο πάντα στα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης και πιστοποίησης των ναυτικών».

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε επίσης την άμεση προτεραιότητα που δόθηκε αφενός για να εξασφαλιστεί το απαραίτητο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, και αφετέρου για να διασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για τις ανάγκες εκτέλεσης του εκπαιδευτικού έργου.

Κατά την τελετή εγκαινίων απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο διοικητής του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Π. Τζουάνος, ο διευθυντής σπουδών της Σχολής ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων, καπτ. Ι. Χαραλαμπίδης, αλλά και ο διευθυντής σπουδών της Σχολής ΚΕΣΕΝ Μηχανικών, Δρ. Δ. Γουργούλης.

Φωτό: Isalos.net/ Nαυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.