Τραγικός Αύγουστος για τη διεθνή ακτοπλοΐα

Τραγικός Αύγουστος για τη διεθνή ακτοπλοΐα

189
Τραγικός Αύγουστος για τη διεθνή ακτοπλοΐα
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν επιβατηγό πλοίο που ανήκε σε ακτοπλοϊκή εταιρεία του Καμερούν, βυθίστηκε στον κόλπο της Γουινέας. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές το πλοίο, με περίπου 200 επιβάτες, εκτελούσε ένα διεθνές δρομολόγιο την Κυριακή το βράδυ, από το Calkabar στη Νιγηρία, προς το Καμερούν. Το πλοίο RoRo, ήταν σύμφωνα με διεθνή μέσα νηολογημένο στη Νορβηγία.

Το επιβατηγό πλοίο κατευθυνόταν προς το Tiko στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Καμερούν και είναι ασαφής η αιτία του ναυαγίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΧInhua τοπικά νιγηριανά ΜΜΕ, επικρατούσαν εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες την ώρα του ναυαγίου. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι διασώθηκαν από το πορθμείο από το πολεμικό ναυτικό του Καμερούν αλλά 90 επιβαίνοντες αγνοούνται. Οι προσπάθειες ανεύρεσης και διάσωσης των υπολοίπων επιβατών συνεχίζονται.

Παράλληλα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τριάντα αγνοούνται μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε φεριμπότ στα ανοιχτά της Ιάβας, στην Ινδονησία, όπως αναφέρεται στο Channel News Asia.

Το φεριμπότ, στο οποίο επέβαιναν 277 άνθρωποι, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σουραμπάγια και είχε ως τελικό προορισμό το Μπαλικπαπάν, στο νησί Βόρνεο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.