Γιατί ευνοούνται οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου;

Γιατί ευνοούνται οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου;

149
Γιατί ευνοούνται οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου;

Οι αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε Ιράν και Βενεζουέλα προκάλεσαν την αυξημένη ζήτηση για ρωσικό πετρέλαιο, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους κατά επιπλέον 905 εκατ. δολάρια μεταξύ Νοεμβρίου 2018 και Ιουλίου 2019, σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg.

Το ποσό αυτό, όπως εξηγεί το Bloomberg, προκύπτει από τον μέσο όρο της διαφοράς της τιμής του ρωσικού πετρελαίου που εξάγεται από τα Ουράλια με τις τιμές του Brent για διάστημα 5 ετών. Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ζήτηση για ρωσικό πετρέλαιο από τις χώρες της Μεσογείου βρίσκεται αυτή την περίοδο σε ιστορικά υψηλά, ωθώντας προς τα πάνω τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου.

Η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή σειρά κυρώσεων και περιορισμών κατά της Βενεζουέλας τον περασμένο Ιανουάριο καθώς επίσης και επιπλέον μέτρα κατά του Ιράν τον Μάιο, δημιουργώντας σοβαρές στρεβλώσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.