Νέο τουρκικό στοίχημα οι συνδυασμένες μεταφορές 

Νέο τουρκικό στοίχημα οι συνδυασμένες μεταφορές 

160
Νέο τουρκικό στοίχημα οι συνδυασμένες μεταφορές 

Ένας από τους σημαντικότερους τερματικούς σταθμούς της Τουρκίας, αυτός του DP World Yarimca συνδέεται σιδηροδρομικά με το Λονδίνο και τις πόλεις της Κίνας από την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Με αφορμή τα εγκαίνια του μεγάλου αυτού έργου υποδομής, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας , Mehmet Cahit Turhan, ανέφερε ότι συνολικά περίπου $23,84 δις έχουν ήδη επενδυθεί για την αναβάθμιση του κλάδου των μεταφορών της γείτονος προκειμένου να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την στρατηγικής σημασίας θέση της.

Ο ίδιος σημείωσε σε Μέσα της χώρας του ότι ουσιαστικά το λιμάνι Yarimca, το οποίο βρίσκεται στην βιομηχανική επαρχία Κοτζάελι, γίνεται θαλάσσιος κόμβος από τον οποί υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης κάθε γωνιάς της Τουρκίας.

Από την πλευρά του ο Kris Adams, επικεφαλής του τερματικού DP World Yarimca τόνισε ότι το εν λόγω λιμάνι διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο για τη σύνδεση της ευρωπαϊκής με την κινεζική αγορά, ενώ αποκάλυψε ότι στο μέλλον η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει $600 εκατ. στο λιμάνι προκειμένου να ενισχυθούν οι εξαγωγές.

Φωτό: www.dpworld.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.