«Πράσινη» ρότα για ναυτιλιακούς κολοσσούς

«Πράσινη» ρότα για ναυτιλιακούς κολοσσούς

457
«Πράσινη» ρότα για ναυτιλιακούς κολοσσούς

Ο ρωσικός κολοσσός Sovcomflot ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε παραγγελία ναυπήγησης τριών MR product tankers τελευταίας γενιάς από τα ναυπηγεία Zvezda Shipbuilding Complex.

Τα εν λόγω πλοία, τα οποία θα καταναλώνουν LNG ως καύσιμο, μετά το πέρας της ναυπήγησής τους πρόκειται να χρονοναυλωθούν για μία περίοδο δώδεκα ετών από θυγατρική εταιρεία της Novatek.

Ο πρόεδρος και CEO της Sovcomflot, Sergey Frank, επεσήμανε την βαθιά ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εκπληρώνονται σταδιακά οι περιβαλλοντικοί στόχοι της εταιρείας μέσα από την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση του καυσίμου LNG από τα πλοία της.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η Sovcomflot διαθέτει και διαχειρίζεται ήδη τα πρώτα στον κόσμο Aframaxes που καταναλώνουν LNG ως καύσιμο, ενώ τόνισε ότι αναμένει να εντάξει στον στόλο της επιπλέον πέντε φιλικά προς το περιβάλλον πλοία τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία την περίοδο 2022- 2023. Η ρωσική εταιρεία διαθέτει επίσης έξι δεξαμενόπλοια, χωρητικότητας 114.000 τόνων και κατηγορίας Arc4, τα οποία καταναλώνουν ως καύσιμο το LNG.

Να σημειωθεί ότι η Sovcomflot αποτελεί μια από τις ηγέτιδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές αργού πετρελαίου, πετρελαϊκών προϊόντων και LNG, διαθέτοντας 146 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 12,8 εκατ. τόνων.

Φωτό: Sovcomflot.ru/en/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.