Κορεατική λιμενική ανάπτυξη και ναυτιλιακή αισιοδοξία

Κορεατική λιμενική ανάπτυξη και ναυτιλιακή αισιοδοξία

75
Κορεατική λιμενική ανάπτυξη και ναυτιλιακή αισιοδοξία

H κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Πέμπτη 31 Ιουλίου τα πλάνα της για την αύξηση της διακίνησης και της καλύτερης διαχείρισης φορτίων σε 12 λιμάνια της.

Συγκεκριμένα το project περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους $35,2 έως το 2040 με το υπουργείο Ωκεανών και  Αλιείας της Ν.Κορέας να φιλοδοξεί ότι η διακίνηση φορτίων από τα εν λόγω λιμάνια θα αυξηθεί από τους 1,32 εκατ. τόνους το 2017 στους 1,85 εκατ. τόνους το 2040.

Σημαντικός πυλώνας για την επίτευξη των νοτιοκορεάτικων σχεδίων συνιστά η ανάδειξη του λιμανιού του Mπουσάν στο «τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου» το οποίο θα φιλοξενεί containerships μεταφορικής ικανότητας 25.000 ΤΕUs, όπως σημείωσε σε διεθνή μέσα ο Moon Seong-hyeok, υπουργός Ωκεανών και Αλιείας της Νότιας Κορέας.

Nα σημειωθεί ότι η σημαντική αυτή επένδυση θα προέλθει κατά 38,6% ($13,5 δις) από κρατικά κεφάλαια ενώ το υπόλοιπο 61,4% ($21,7 δις) από ιδιωτικά. Σκοπός της κυβέρνησης είναι και η ανάπτυξη ενός λιμένα στο δημοφιλές για τουρίστες νησί Τζεζού, το οποίο θα φιλοξενεί έως και 4 κρουαζιερόπλοια 220.000 τόνων ταυτόχρονα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.