Ποιες είναι οι 500 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως

Ποιες είναι οι 500 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως

1494
Ποιες είναι οι 500 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως

Πρόσφατα, η ιστoσελίδα Fortune εξέδωσε τη φετινή της λίστα με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως με βάση τα έσοδά τους για τα επιμέρους έτη χρήσης έως και την 31η Μαρτίου 2019.

Οι 500 αυτές εταιρείες παρήγαγαν αθροιστικά έσοδα ύψους $32,7 τρις και κέρδη ύψους $2,15 τρις το 2018. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι πλέον οι κινεζικές εταιρείες κερδίζουν διαρκώς έδαφος στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα και έρχονται να «κοντράρουν» τις αντίστοιχες αμερικανικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση την λίστα της Fortune, από τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες, οι 119 είναι κινεζικές εκ των οποίων τρεις (Sinopec Group, China National Petroleum, State Grid) βρίσκονται στη πρώτη δεκάδα, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των αμερικανικών εταιρειών, που συμμετέχουν στη λίστα, ανέρχεται σε 121.

Μάλιστα, η διαρκής άνοδος των κινεζικών εταιρειών συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική βιωσιμότητα του Κινεζικού Δράκου. Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία, η China Shipbuilding Industry βρίσκεται στην 243η θέση, η China COSCO Shipping βρίσκεται στην 279η θέση ενώ η Μaersk Group κατέχει την 294η θέση στη σχετική λίστα. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κορυφαίες δέκα εταιρείες με βάση τα έσοδά τους και όπως αυτές κατατάσσονται από την ιστοσελίδα Fortune:

εταιρείες

Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://fortune.com/global500/2019/search/

Φωτό:  Jason Goh/Pixabay

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.