Επενδύσεις δις στην παραγωγή πετροχημικών

Επενδύσεις δις στην παραγωγή πετροχημικών

263
Επενδύσεις δις στην παραγωγή πετροχημικών

Η βρετανική INEOS αναμένεται να επενδύσει $2 δις, κατασκευάζοντας τρία εργοστάσια, σε συγκρότημα παραγωγής πετροχημικών που υλοποιούν η Saudi Aramco με την Total.

Το συγκρότημα εργοστασίων παραγωγής πετροχημικών των ενεργειακών κολοσσών Saudi Aramco και Total έχει συνολική αξία $5 δις, ενώ θα φέρει την ονομασία Project Amiral.

Στόχος του Project Amiral αποτελεί η παραγωγή πετροχημικών προϊόντων, συνολικής αξίας άνω των $4 δις σε ετήσια βάση, εξυπηρετώντας τις ενεργειακές ανάγκες τόσο της Σαουδικής Αραβίας όσο και της Ασίας.

Συγχρόνως, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της INEOS, κ. Jim Ratcliffe, από τις παραπάνω επενδύσεις στο πετροχημικό συγκρότημα αναμένεται να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ενώ η INEOS θα συμβάλλει επίσης στην αναβάθμιση της τεχνολογίας επεξεργασίας πετροχημικών προϊόντων.

Να σημειωθεί ότι εντός του τρέχοντος έτους η INEOS πραγματοποίησε επένδυση ύψους $3,35 δις για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής αιθανόλης στο Βέλγιο, η οποία και αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.