Οι εμπορικοί πόλεμοι δεν πτοούν τον Κινεζικό Δράκο

Οι εμπορικοί πόλεμοι δεν πτοούν τον Κινεζικό Δράκο

62
Οι εμπορικοί πόλεμοι δεν πτοούν τον Κινεζικό Δράκο

Η συνολική διακίνηση φορτίων από τους λιμένες της Κίνας ανήλθε σε 5,5 δις τόνους τους πέντε πρώτους μήνες του 2019, αύξηση κατά 6,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας, παρά τις αρρυθμίες που προκαλούν οι εμπορικοί πόλεμοι, άγγιξε τους 1,75 δις τόνους από της αρχές του τρέχοντος έτους έως και τα τέλη του περασμένου Μαΐου, καταγράφοντας αύξηση κατά 2,3% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ το εγχώριο εμπόριό της σημείωσε αύξηση της τάξης του 9%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι μέσω των λιμένων της Κίνας διακινήθηκαν περίπου 104,67 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι.

Η αυξημένη διακίνηση φορτίων μέσω κινεζικών λιμένων αποτελεί απόρροια της αύξησης κατά 7,8% που σημειώθηκε στις θαλάσσιες μεταφορές από και προς την Κίνα τους πέντε πρώτους μήνες του 2019.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.