Σε χαμηλά 11μήνου η παραγωγή ρωσικού πετρελαίου

Σε χαμηλά 11μήνου η παραγωγή ρωσικού πετρελαίου

59
Σε χαμηλά 11μήνου η παραγωγή ρωσικού πετρελαίου

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας τον περασμένο Μάιο διαμορφώθηκε στα 11,11 εκατ. βαρέλια, αντιπροσωπεύοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των 11 τελευταίων μηνών, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η μείωση στην παραγωγή οφείλεται εν μέρει στο αναγκαστικό κλείσιμο του αγωγού Druzhba στην Ρωσία, μέσω του οποίου διακινούνται ημερησίως 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, καλύπτοντας το 1% της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο. Να σημειωθεί ότι ο αγωγός μεταφέρει πετρέλαιο προς την Ευρώπη και συγκεκριμένα προς Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία.

Πέραν του κλείσιμου του αγωγού, στην μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής της Ρωσίας συνέβαλε σημαντικά και η συμφωνία του OPEC για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή. Η Ρωσία έχει συμφωνήσει να περιορίσει την παραγωγή της κατά 228.000 βαρέλια/ημέρα, λαμβάνοντας ως βάση τα επίπεδα της παραγωγής της του περασμένου Οκτωβρίου.

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των χωρών μελών και μη του OPEC για να αποφασισθεί εάν θα παραταθεί η συμφωνία περικοπών το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.