Η Aegean γιορτάζει 20 χρόνια στους αιθέρες

Η Aegean γιορτάζει 20 χρόνια στους αιθέρες

291
Η Aegean γιορτάζει 20 χρόνια στους αιθέρες

Ήταν 28 Μαΐου του 1999 όταν πραγματοποιήθηκαν από το αεροδρόμιο του Ελληνικού οι πρώτες πτήσεις της Aegean από Αθήνα προς Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη με δύο ολοκαίνουργια ιδιόκτητα αεροσκάφη, Jet Avro RJ 100 της British Aerospace, δύο μήνες μετά την ίδρυση της εταιρείας τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Εντός του 1999 η Aegean θα διευρύνει το δίκτυό της με ένταξη νέων προορισμών εσωτερικού, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους προχωρά στην εξαγορά της Air Greece και τον Απρίλιο του 2001 θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Cronus Airlines, εξυπηρετώντας έντεκα προορισμούς στην Ελλάδα και επτά στο εξωτερικό.

Το επόμενο σημαντικό βήμα γίνεται το 2005, όταν η Aegean γίνεται partner της Lufthansa, ενώ επόμενος σταθμός στην ισχυροποίηση διεθνώς του brand της Aegean θα είναι και η ένταξή της τον Ιούνιο του 2010 ως μέλος του δικτύου Star Alliance

Εν τω μεταξύ η δυναμική ανόδου της Aegean θα επιστεγαστεί με την απόφαση τον Ιανουάριο του 2008 για ενίσχυση του στόλου της με παραγγελία συνολικά 27 αεροσκαφών Airbus Α320/Α321, ενώ σημείο καμπής στην ιστορία της Aegean θα είναι και η ανακοίνωση τον Οκτώβριο του 2013 από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση της εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean, με την πρώτη να καθίσταται θυγατρική της τελευταίας.

AEGEAN ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟΛΩΝ

Επόμενος σταθμός ήταν η απόφαση στις αρχές του περασμένου έτους για υπογραφή προσυμφώνου με την εταιρεία Airbus για την απόκτηση έως 42 συνολικά αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Α320neo. Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται σε $5 δις, σε τιμές καταλόγου, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα. Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για επέκταση σε νέους προορισμούς και αγορές.

Η Aegean συμπληρώνει 20 χρόνια από την πρώτη πτήση της και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική Αεροπορική εταιρεία της χώρας και μέλος της Star Alliance. Το 2018 μετέφερε 14 εκατομμύρια επιβάτες, συγκαταλέγεται σταθερά στις πιο επιτυχημένες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης και το περασμένο έτος βραβεύτηκε για όγδοη συνεχή χρονιά και ένατη φορά τα τελευταία 10 χρόνια ως «η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη» από τα  Skytrax World Airline Awards.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.