ΗΠΑ: Η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου καλύπτει το κενό στην αγορά

ΗΠΑ: Η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου καλύπτει το κενό στην αγορά

84
ΗΠΑ: Η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου καλύπτει το κενό στην αγορά

Η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου από μέρους των ΗΠΑ αναμένεται να αντισταθμίσει το κενό που αφήνει στην αγορά η πτώση στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν και της Βενεζουέλας, σύμφωνα με την IEA, την ίδια ώρα που η παραγωγή των χωρών μελών του OPEC εμφανίζεται μειωμένη.

Τον περασμένο Απρίλιο η συνολική παραγωγή πετρελαίου των χωρών μελών του OPEC ήταν κατά 440.000 βαρέλια/ημέρα λιγότερη από τα επίπεδα παραγωγής που είχαν συμφωνήσει.

Τον Απρίλιο του 2019 η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 300.000 βαρέλια/ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της IEA, λόγω των μειωμένων επιπέδων παραγωγής από Καναδά, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν και Ιράν.

Αναφορικά με το 2019 εκτιμάται ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα, συγκριτικά με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ζήτηση για το 2019 αναμένεται ότι θα κυμανθεί κατά μέσο όσο στα 100,4 εκατ. βαρέλια πετρελαίου/ημέρα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.