Τα P&I Clubs και η μάχη της διαφθοράς στους διεθνείς λιμένες

Τα P&I Clubs και η μάχη της διαφθοράς στους διεθνείς λιμένες

217
Τα P&I Clubs και η μάχη της διαφθοράς στους διεθνείς λιμένες

Πρόσφατα τo Britannia P& I Club εισήλθε ως μέλος στο Maritime Anti-Corruption Network (MACN), το οποίο δραστηριοποιείται από το 2011 στην αντιμετώπιση περιστατικών διαφθοράς στη ναυτιλία περιλαμβάνοντας σήμερα πάνω από 100 μέλη.

Ο κ. Andrew Cutler, CEO της Britannia’s Managers Tindall Riley, αφού επεσήμανε ότι το Britannia αποτελεί το πρώτο P& I Club που εισέρχεται ως μέλος στο MACN, τόνισε ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ουσιώδης για να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω κλάδο μπορούν να προστατεύσουν το πλήρωμα στα καράβια και το προσωπικό στα γραφεία, να μειώσουν τον λειτουργικό τους κίνδυνο και να πραγματοποιήσουν εμπορικές συναλλαγές δίκαια.

Με την είσοδο του Britannia στο MACN, το P&I Club θα μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στο συγκεκριμένο δίκτυο σε ναυτασφαλιστικά ζητήματα, σε καταγραφή και ανάλυση αιτιών αναφορικά με περιστατικά σε πλοία κ.ά.

Φωτο:  ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.