Ι. Πλατσιδάκης: Seatrade Personality of the Year 2019

Ι. Πλατσιδάκης: Seatrade Personality of the Year 2019

590
Ι. Πλατσιδάκης: Seatrade Personality of the Year 2019

Ο κ. Ιωάννης Πλατσιδάκης, Managing Director της Maran Dry Management Inc. και Επίτιμος Πρόεδρος της INTERCARGO, βραβεύτηκε ως Seatrade Personality of the Year 2019 στο πλαίσιο των Seatrade Awards 2019 που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο στις 7 Μαΐου 2019.

Κατά την ομιλία του ο κ. Πλατσιδάκης, αφού τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την συγκεκριμένη βράβευση, σημείωσε ότι εάν βρισκόταν σήμερα στην αρχή της καριέρας του θα επέλεγε την ίδια ακριβώς επαγγελματική πορεία.

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι πριν εισέλθει στον χώρο της ναυτιλίας, εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα και συγκεκριμένα στην ναυτιλιακή χρηματοδότηση, ενώ στη συνέχεια απασχολήθηκε στη ναυτιλία συμπληρώνοντας πριν από λίγους μήνες μάλιστα 31 χρόνια στον όμιλο Αγγελικούση.

Ο κ. Πλατσιδάκης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι νιώθει ιδιαίτερα τυχερός που υπηρετεί την ναυτιλία, η οποία αντιπροσωπεύει έναν δυναμικό, εξελισσόμενο και γεμάτο προκλήσεις κλάδο.

Ο Managing Director της Maran Dry Management Inc. προσέθεσε επίσης ότι η ναυτιλία αποτελεί μια βιομηχανία η οποία έχει γοητεύσει την φαντασία των ανθρώπων από την αρχαιότητα, όπως τον Όμηρο της Ηλιάδας και της Οδύσσειας.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία επίσης όπως ανέφερε ο κ. Πλατσιδάκης στην ομιλία του έχει τις ρίζες της περίπου δέκα χιλιάδες χρόνια πριν όταν το ορυκτό οψιανός μεταφερόταν από την Μήλο προς την Πελοπόννησο.  Η ναυτιλιακή δραστηριότητα συνεχίστηκε στην εποχή των Φοινίκων στην Μεσόγειο, στην εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου, κατά την διάρκεια του Μινωϊκού Πολιτισμού στην Κρήτη, την εποχή του Αθηναϊκού πολιτισμού, την εποχή που ο Μέγας Αλέξανδρος πραγματοποιούσε την εκστρατεία του προς την Περσία, την Ινδία και το Αφγανιστάν, την εποχή των Βίκινγκς και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Μία βιομηχανία που όπως ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά, μεταφέρει αγαθά και μαζί με αυτά φέρνει κοντά πολιτισμούς, κουλτούρες και ανθρώπους.

Προς το τέλος της ομιλίας του ο κ. Πλατσιδάκης επεσήμανε ότι παρά την μεγάλη συνεισφορά της ναυτιλίας στο βιοτικό επίπεδο και στην ευημερία των σημερινών κοινωνιών, η ναυτιλία δεν χαίρει επαρκούς εκτίμησης και σεβασμού.

Ο κ. Πλατσιδάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τον ίδιο θα είναι να αφήσει έστω ένα μικρό ίχνος ως προς την πρόοδο της ναυτιλίας και της συνεισφοράς της στην ευρύτερη κοινωνία.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τα Seatrade Awards 2019 δόθηκαν τα παρακάτω βραβεία:

·  Lifetime Achievement Award: Lord Mountevans, Chairman, Maritime London & President, Institute of Chartered Shipbrokers

·  Outstanding Contribution to the Growth of the Cruise Industry: Madam WANG Hong, Party Secretary General of Shanghai Municipal People’s Government, Baoshan District

·  Young Person of the Year 2019: Dr. Noura Al Dhaheri, Chief Executive Officer, Maqta Gateway Co

·  Integration of Women in the Maritime Sector Award: Dr. Kirsi Tikka, Executive Vice President and Senior Maritime Advisor, ABS

·  Global Performer 2019 – sponsored by DP World: Hapag-Lloyd AG (collected by Dr. Maximilian Rothkopf, Chief Operating Officer, Hapag-Lloyd AG)

·  Personality of the Year 2019: John Platsidakis, Honorary Chairman of INTERCARGO, Director of Angelicoussis Shipping Group Ltd, Managing Director of Maran Dry Management Inc

·  Safety at Sea – sponsored by Bureau Veritas: VIKING Life-Saving Equipment (product:VIKING LifeCraftTM)

·  Clean Shipping: Thordon Bearings (product: COMPAC)

·  Investment in People: Synergy Marine Group (product: Investment in People)

·   Digital Technology – sponsored by CCS: Northrop Grumman Sperry Marine (product: VisionMaster Net)

·  Cyber Security: ABS (product: FCI Cyber Method)

·   Fuel Efficiency: Teekay Offshore (product: Teekay E- Shuttle – Training Emissions into Fuel)

·   Deal of the Year: Reed Smith

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες  Bureau Veritas, China Classification Society, DNV GL και DP World.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.