Η απάντηση του Πεκίνου στις απειλές του Τραμπ

Η απάντηση του Πεκίνου στις απειλές του Τραμπ

165
Η απάντηση του Πεκίνου στις απειλές του Τραμπ

Άνοδος σημειώθηκε στις τιμές του πετρελαίου την Τρίτη 7 Μαΐου, λόγω της απόφασης της Κίνας να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ τους.

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 6 Μαΐου οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν πτώση μετά τις απειλές από μέρους του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων συνολικής αξίας $200 δις, σε 25% από 10% που είναι σήμερα, προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Κίνα για την επίτευξη συμφωνίας.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου U.S. West Texas Intermediate κυμάνθηκαν την Τρίτη σε $71,22/βαρέλι, ενώ οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφώθηκαν σε $62,41/βαρέλι.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, πρόκειται να ταξιδέψει την ερχόμενη Πέμπτη στην Ουάσιγκτον προκειμένου να γίνουν ορισμένες συζήτησεις με στόχο την επίλυση των διαφορών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οι οποίες εδώ και πάνω από έναν χρόνο έχουν επηρεάσει σημαντικά το παγκόσμιο εμπόριο και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.