«Μάχη» Chevron- Occidental για τα μάτια της Anadarko

«Μάχη» Chevron- Occidental για τα μάτια της Anadarko

67
«Μάχη» Chevron- Occidental για τα μάτια της Anadarko

Μπορεί μέχρι πριν λίγες μέρες το deal μεταξύ Chevron και Anadarko να θεωρείτο δεδομένο για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, σηματοδοτώντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον τομέα της ενέργειας. Ωστόσο, η Occidental Petroleum Corp έρχεται να «χαλάσει» την συμφωνία.

Πιο συγκεκριμένα, η Occidental Petroleum Corp προχώρησε την Τετάρτη 24 Απριλίου σε πρόταση εξαγοράς της Anadarko ύψους $38 δις, η οποία υπερέβη αυτή της Chevron, η οποία κινείτο στα επίπεδα των $33 δις.

Σύμφωνα με το Reuters, υψηλόβαθμα στελέχη της Anadarko δήλωσαν ότι έχουν λάβει την πρόταση της Occidental χωρίς ωστόσο να έχουν αποφασίσει εάν πρόκειται για πολύ πιο ευνοϊκή πρόταση από αυτή της Chevron.

Από την πλευρά τους, στελέχη της Chevron φαίνονται αισιόδοξα ότι η προ ολίγων ημερών συμφωνία με την Anadarko θα ολοκληρωθεί επιτυχώς παρά την πρόταση της Occidental.

Τέλος, ένας σημαντικός αριθμός αναλυτών σημειώνει ότι η τακτική της Occidental να ανταγωνιστεί μία εταιρεία σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την ίδια δεν αποτελεί την πλέον σοφή επιλογή και εκτιμά ότι στο τέλος η Chevron θα επικρατήσει της τελικής «μάχης».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.